5 sfaturi pentru cei care călătoresc cu avionul

Ai bilet la avion, dar nu poți ajunge la destinație?

5 sfaturi pentru cei care călătoresc cu avionul.

1: ”Overbooking” - ce să faci dacă...?

Overbooking – este vânzarea mai multor bilete pentru un zbor decât există locuri în avion. Conform statisticilor, unii pasageri își vor anula biletele sau pur și simplu vor întârzia zborul, astfel compania aeriană vinde, de exemplu, 105 bilete, când există doar 100 de locuri în avion.
Dacă totuși toți care au cumpărat biletul de avion, vin la zbor - cineva nu va putea pleca. În acest caz, compania aeriană își cere scuze, regretă situația creată și propune să zburați cu următorul avion sau se rambursează costul + compensația.

Cum să evitați așa situație?
În primul rând, evitați greșeli la numele și prenumele când procurați biletul de avion - uneori pe zboruri supraâncărcate, compania aeriană analizează în mod special listele de pasageri și caută pe cineva care poate fi exclus din cauza acestor greșeli, mai ales când este ”overbooking”.
În al doilea rând, utilizați check-in-ul online. În acest caz, cel care mai târziu decât toți încearcă să se înregistreze la zbor, rămâne fără loc.

2: Erori critice în biletul de avion

Erori critice: tot ce are legătură cu numele și prenumele. Există momente în care numele și prenumele sunt încurcate cu locuri. Se întâmplă să fie introdus „după cum auziți”, deși este scris diferit în pașaport. Verificați informația de trei ori înainte de emiterea biletelor, deoarece e strict interzis să faceți aceste modificări mai târziu.

Erori care puteți corecta fără probleme: data nașterii, numărul pașaportului. Dacă faceți o greșeală, cereți angajaților în aeroport să facă modificări.

3: Documente valabile

Acordați o atenție deosebită documentelor: este posibil ca în unele țări nu va fi permisă întrarea dacă au rămas mai puțin de 6 luni înainte de expirarea pașaportului.

4: Cazuri speciale

Călătoriți cu copilul său? Sunt și aici cerințe individuale, inclusiv permisiunea celui de-al doilea părinte.
Doriți să duceți animalul de companie cu dvs. într-o călătorie? Cereți de la agentul dvs. toate detaliile înregistrării și includeți la timp animalul în biletul de avion.
Instrumentele muzicale și echipamentele sportive (schiuri, biciclete etc.) la fel necesită o înregistrare specială.

5: Cumpărați bilete de la parteneri de încredere.

Cumpărând pe site-uri necunoscute pe care le-ați găsit pe Internet, riscați să dați banii escroșilor.
La fel este și cu agențiile offline. Există multe cazuri în care oficii mici de la parterul caselor, în centrele comerceale sau în altă parte, cu semnul „Bilete de avion și feroviare” - s-au dovedit, de fapt, companii ”de o zi”. Escrocii pot lua banii, vă pot imprima un bilet electronic fals și mâine nu le veți mai găsi.

Sună un expert (L-V 9:00-18:00)
Solicită oferta:

☎ 068 22 66 22

info@amadeus.md
str. Puskin 24, Chisinau