Ce să vizitezi în următoarea ta vacanță în Egipt

Sharm el Sheikh - Egipt

 

Sharm el Sheikh, numit și Golful Șeic, este una din destinațiile preferate de către turiștii iubitori de vacanțe exotice. Este localizată în peninsula Sinai din Egipt, o regiune fabuloasă între deșert și mare, renumită în special pentru diversitatea ecosistemului subacvatic, reușind să se poziționeze ca una dintre cele mai bune destinații de scufundări din lume, atrăgînd în fiecare an un număr mare de turiști.

De asemenea, pentru cei care doresc să petreacă vacanța de iarnă într-un decor diferit, într-o zonă cu mult soare, atunci aceasta este soluția perfectă.

Mai jos am pregatit o listă cu cele mai interesante locații, pe care neapărat trebuie să le vizitezi în cazul în care vei decide să mergi în Sharm el Sheikh:

  • Parcul Național Ras Mohammed – este un loc excelent pentru scufundări, dar totodată este considerat și cel mai vechi parc național din țară. Aici pot fi admirate cele peste 150 de specii de recifuri de corali care ies la suprafața apei și a căror vechime depășește 2 miliarde de ani. Aceste frumoase colonii de corali se întind pe o suprafață de peste 800 de kilometri și sunt un adevărat miracol din adîncurile Mării Roșii din Sharm el Sheikh. Acești corali de culori fosforescente, sunt brăzduite de peste o mie de viețuitoare marine, pești viu colorați, broaște țestoase și multe altele, care împreuna formează un adevărat spectacol de culori, care îți taie pur și simplu răsuflarea.

  • Aquapark Sharm el Sheikh - este cel mai mare parc acvatic din această zonă, unde nu vei reuși să te plictisești. Aici te așteaptă cascade, o multitudine de jocuri, piscine, un loc perfect în special pentru copii. De asemenea, și Dolphina Park este locul care te va impresiona. Spectacolul la care participă delfinii se bucură în prezent de un mare succes, în special, în rîndul celor mici.

  • Golful Naama - este stațiunea principală din Sharm el Sheikh, renumită pentru apa minunată și plaja de nisip foarte fină, dar și pentru cafenelele, restaurantele, hotelurile și bazarurile sale. Este locul care vibrează cum se lasă seara, ideal dacă vrei să ieși la un restaurant sau să guști din viața de noapte. Adîncurile Golfului Naama sunt ușor abrupte și nisipoase, fiind ideale pentru scufundări.

  • Snorkeling în Sharm el Sheikh – unul din cel mai vestit loc nu doar pentru cei care doresc să se relaxeze pe plaja, dar și pentru turiștii ce preferă o vacanță activă. Dacă ești un iubitor de snorkeling, atunci aceasta este destinația potrivită, întrucît Marea Roșie dispune de o flora și o faună destul de bogată.

  • Canyonul colorat – reprezentă o vale naturală multicoloră, constituită din niște formațiuni de roci, bogate în săruri minerale, întruchipînd adevărata frumusețe a deșertului. Aceste forme bizare își schimb tonurile în dependență de ora zilei și intensitatea luminii, de la alb, galben, maro, la portocaliu și roșu, reușind să picteze un tablou unic și uluitor.

  • De asemenea, nu trebuie să ratezi vizita la renumitele centre comerciale din oraș. Piața Soho, Piața Veche, mallurile Al Khan și La Strada sunt unele dintre centrele comerciale vechi și moderne ale orașului, unde veți găsi tot ce vă puteți imagina, obiecte tradiționale egiptene, o serie uriașă de condimente, narghilea, pînă și o gamă largă de dispozitive tehnologice moderne.

Dacă dorești să combini explorarea minunilor din adîncurile Mării Roșii cu relaxarea pe plajă, atunci nu mai ezita, pregătește-ți bagajele și hai să descoperi această minunată destinație, care cu siguranță îți va depăși toate așteptările!