HiSky introduce zboruri directe între Chișinău și Hamburg. Operarea începe în această primăvară

Începând cu luna mai, compania aeriană Hisky va începe operarea celei de-a 13-a rute directe. Cea mai nouă destinație pe care operatorul o introduce în orarul rutelor sale regulate este Hamburg. Acesta devine al treilea oraș din Germania către care moldovenii pot călători direct, după Düsseldorf și Frankfurt. 

Primul zbor este programat să aibă loc pe data de 26 mai, iar biletele sunt deja disponibile pentru rezervări. Conform programului stabilit, cursa va fi operată cu două frecvențe pe săptămână, cu plecare din Chișinău către Hamburg și retur, în fiecare zi de miercuri și duminică.

Hamburg este al doilea oraș ca număr de locuitori din Germania, după capitală, cel mai mare port și unul dintre principalele centre economice. Datorită amplasării aproape de granița nordică, aeroportul orașului este un important punct de conexiune atât pentru zboruri către destinații îndepărtate, cât și pentru legături rutiere sau feroviare cu întreaga regiune nordică a țării sau chiar cu Danemarca sau Suedia. Astfel, cu un zbor către Hamburg, moldovenii pot ajunge ușor și în orașe precum Bremen, Rostock sau Hanovra. 

Durata unei călătorii directe între Chișinău și Hamburg este de 2 ore și 55 de minute, iar zborurile vor fi operate cu una dintre aeronavele din familia Airbus A320, pe care HiSky le are în flotă. Odată cu lansarea noii rute, compania aeriană ajunge la un număr de 17 destinații operate direct și cu conexiune, de pe aeroportul din Republica Moldova. HiSky oferă zboruri directe către București, Dublin, Frankfurt, Dusseldorf, Paris, Milano, Roma, Bologna, Veneția, Tel Aviv, Londra, Istanbul și Hamburg. Cu conexiune la București, pasagerii din Chișinău pot călători la New York, Barcelona, Bruxelles și Bordeaux.